Sfaturi

Cum să-ți lărgești pantofii singură? Trucuri și sfaturi utile

largirea pantofilor

Ți-ai luat o nouă pereche de pantofi? Deoarece nu au mai fost purtați, sunt puțin cam strâmți probabil. Sau poate picioarele tale s-au mai mărit după sarcină. Oricum ar fi, nu trebuie să-i porți așa pentru că s-ar putea să-ți creeze un disconfort major. Mai întâi ar trebui să-i lărgești.

În acest articol, vom vorbi despre metodele pe care le poți folosi pentru a-ți lărgi pantofii, dacă aceștia sunt prea strâmți sau prea înguști.

Din fericire, majoritatea pantofilor pot fi lărgiți cu ușurință. Există câteva trucuri simple pe care le poți încerca.

Cum să-ți lărgești pantofii – 5 metode ușoare

Dacă pantofii tăi sunt mai mici cu jumătătate de mărime, sau chiar cu o mărime, îi poți întinde pentru a-ți veni bine și a nu te răni. Întotdeauna îi încurajez pe oameni să cumpere pantofi de mărimea potrivită. Cu toate acestea, uneori mi se întâmplă și mie să cumpăr o pereche de pantofi care-mi sunt mici.

Desigur, cel mai bun mod de a întinde pantofii este de a te încălța și a merge prin casă cu ei. De preferință cu șosete groase, pentru a nu risca să-ți rănești picioarele. Dar dacă trebuie să-ți lărgești pantofii mai mult decât atât, îți recomand să încerci următoarele metode.

Utilizează un instrument de întindere a pantofilor

Poți să-ți lărgești pantofii folosind un calapod. Calapodul pentru întinderea pantofilor este un accesoriu minunat pentru cei care nu reușesc să-și cumpere pantofi pe mărimea lor. Deci chiar se merită să cumperi un astfel de produs dacă îl vei folosi mereu.

Calapodul este un instrument fabulos, deoarece poate extinde atât lățimea cât și lungimea pantofilor.

Există instrumente pentru lărgit pantofii atât pentru bărbați cât și pentru femei, dar și instrumente special concepute pentru pantofii cu toc. Unele chiar au găuri mici în zona degetelor.

Dacă folosești un calapod standard, respectă instrucțiunile de mai jos:

 • Dacă este necesar, pulverizează calapodul cu lichidul livrat sau sugerat de producător;
 • Așază calapodul în interiorul pantofului;
 • Rotește butonul pentru a extinde calapodul atât cât este necesar;
 • Lasă calapodul în pantof peste noapte. Repetă procedura cu celălalt pantof.

Este foarte important să lărgești pantofii câte puțin, pentru a nu-i lărgi prea tare.

Aceasta metodă este cea mai potrivită pentru extinderea suprafeței din zona degetelor și a lățimii pantofului. Depinde de calapodul pe care îl achiziționezi.

Această metodă este potrivită pentru pantofii din materiale naturale. Pielea de căprioară și pânza de bumbac se întind în mod natural, în timp ce țesăturile artificiale cum ar fi materialele plastice și PVC nu se lărgesc prea mult.

Lărgirea pantofilor cu spirt

Dacă vrei să intri în noii pantofi, utilizează spirt. Poți cumpăra spirtul de la farmacie sau de la un magazin. Poți foarte ușor să-ți întinzi pantofii folosind spirt. Am folosit și eu de câteva ori acest truc și pot să spun că face minune. Există două moduri prin care îți poți întinde pantofii folosind spirt.

 1. Înmoaie o dischetă sau o bilă de bumbac în spirt. Apoi așază-o pe zona dorită, în locul în care pantoful estre strâmt, pentru a transfera alcoolul. Apoi încalță imediat pantofii și plimbă-te puțin. Este important să faci acest lucru rapid, deoarece spirtul se usucă repede și lărgește pantofii.
 2. Dacă pantoful este cu totul strâmt, și nu doar într-o parte, încalță o pereche de șosete. Cu cât pantofii sunt mai strâmți, cu atât șosetele trebuie să fie mai groase. Înmoaie șosetele bine în spirt, apoi încalță pantofii și mergi prin casă până când spirtul se evaporă iar șosetele se usucă. În acel moment și pantofii ar trebui să fie mai largi.

Această metodă de lărgire este cea mai bună pentru extinderea întregului pantof sau doar a anumitor părți ale pantofilor. Spirtul este cel mai eficient pe pantofii din materiale și țesături naturale. Evită să utilizezi în mod repetat spirtul pe pantofii de piele, deoarece acesta usucă pielea.

Nu-ți face griji că spirtul îți va strica pantofii. L-am folosit pe o pereche de espadrile din satin roz, și nu s-au decolorat deloc. De asemenea, nici nu s-au deteriorat. Cu toate acestea, unele vopsele se pot decolora, deci ar fi bine să testezi mai întâi metoda de lărgire a pantofilor cu spirt pe o zonă mică.

Lărgirea pantofilor cu uscătorul de păr

feon pantofiDacă dorești o soluție rapidă pentru lărgirea pantofilor, încearcă să folosești uscătorul de păr. De asemenea, vei avea nevoie și de o pereche de șosete (cu cât pantoful este mai strâmt, cu atât șosetele trebuie să fie mai groase).

Iată ce trebuie să faci:

 • Pune-ți șosetele în picioare, apoi încalță pantofii.
 • Pornește uscotorul, la cea mai mare temperatură și îndreaptă-l spre zonele strâmte ale pantofilor. Totuși, ai grijă să nu fie prea aproape.
 • Mișcă-ți picioarele și degetele de la picioare pentru a întinde zonele cele mai strâmte.
 • Mergi în pantofi, până când aceștia se răcesc.
 • Acum încalță pantofii fără șosete. Încă sunt prea strâmți? Repetă pașii!

Această metodă este potrivită pentru pantofii din materiale naturale, deoarece aceștia se extind mai mult și probabil nu se topesc. Nu folosi uscătorul de păr pentru a lărgi pantofii confecționați dintr-un material plastic pentru că ai mari șanse să-i strici.

Lărgirea pantofilor în congelator

pungi apaUmple două pungi cu apă și pune-le în pantofi. Pune apoi pantofii în congelator. Pe măsură ce apa îngheața și se extinde, pantofii se vor întinde. Acest lucru funcționează mai ales pentru pantofii strâmți în partea din față.

Iată ce trebuie să faci:

 • În funcție de mărimea pantofului, umple o pungă mică sau medie, pe jumătate cu apă. Ai nevoie de 1 pungă pentru fiecare pantof.
 • Sigileaz-o bine astfel încât apa să nu curgă și să nu existe aer în pungă.
 • Așază punga umplută cu apă în pantof.
 • Pune pantofii într-o pungă de plastic mai mare și lasă-i la congelator peste noapte.

Aceată metodă poate fi folosită pentru toți pantofii, indiferent de materialul din care sunt confecționați.

Mergi la un cizmar

Dacă nu vrei să-ți lărgești singură pantofii acasă, mergi la cizmarul din cartier. Nu costă prea mult. Ar trebui să apelezi la ajutorul cizmarului mai ales dacă pantofii tăi sunt scumpi și nu vrei să riști să-i strici.