Sfaturi

Tipuri de pantofi cu toc. Cum să-i porți corect?

pantofi cu toc

Din punct de vedere tehnic, tocul este acea componentă a pantofului formată dintr-un bloc de oțel de 5 mm grosime. Partea care vine în contact cu pământul se numește flec. Este acel cauciuc care este oferit, de obicei, ca piesă de schimb, și se găsește în cutia de pantofi.

Inițial, tocurile au avut rolul de a îmbunătăți echilibru. Astăzi, trebuie să recunoaștem că femeile le poartă pentru a părea mai înalte și a-și subția vizual picioarele, evidențiindu-și totodată sânii și fesele.

Cum să mergi pe tocuri

Tocurile înalte sunt perfecte pentru seară. Ne fac să părem mai elegante și mai feminine și, dacă ne simțim confortabil și mergem bine pe ele, le putem purta chiar și ziua, insă nu dimineața. Dacă vrei să porți pantofi la locul de muncă, ar fi bine să optezi pentru unii cu toc mediu.

Este inutil să menționez că trebuie să evităm să purtăm tocuri dacă mergem la munte.

Trebuie să avem mare grijă de pantofii pe care îi purtăm. Dacă observăm că tocul începe să se uzeze, trebuie să-l reparăm imediat.

Cum să mergi pe tocuri:

 • pantofi cu toc ghid purtareDepărtează-ți picioarele.
 • Stai dreaptă.
 • Suge burta.
 • Scoate pieptul în afară.
 • Nu îndoi genunchi și….exersează, exersează.

Asta este tot ce trebuie să faci. E ușor, nu-i așa?

Pantofii cu toc sunt acum disponibil în diferite mărimi, deci sigur găsești o pereche pe placul tău. Amintește-ți însă că îți pot afecta coloana vertebrală, așa că, poartă-i, dar cu măsură. Chiar și o pereche de adidași te poate face să te simți feminină, din când în când.

Tipuri de pantofi cu toc

Tipuri de pantofi:

 • Pantofi pump

pumpsPantofii pumps sunt pantofi cu tocul înalt, închiși în partea din față. De obicei, acești pantofi nu au șireturi, curele sau catarame. Deși sunt greu de purtat, pantofii pumps sunt foarte eleganți, de aceea multe femei îi aleg când merg la un eveniment important la care trebuie să arate bine. Pantofii pumps nu trebuie purtați zi de zi, deoarece pot provoca dureri musculare și umflături la nivelul picioarelor.

 • Pantofi cu platformă

Pantofii cu platformă, spre deosebire de pantofii pump au talpa mai groasă, prin urmare, sunt mai confortabili. Cu cât platforma este mai groasă, cu atât pantofii sunt mai confortabili. Acești pantofi pot fi purtați atât cu ținute office cât și cu ținute de petrecere. Prin urmare, poți purta pantofii cu platformă fie la birou, fie la un eveniment important.

 • Pantofi Mare jane

pantofi cu toc mary janeAmericanii numesc acești pantofi, „pantofi de bar”. Se deosebesc de restul pantofilor, printr-un decupaj adânc în partea superioară a piciorului și o berată de susținere. În trecut, acești pantofi se purtau cu șosete.

 • Pantofi peep-toe

Pantofii peep-toe sunt decupați în parte din față, astfel încât să poată fi observat degetul mare de la picior. Unii pantofi expun și alte două degete. Acești pantofi pot fi combinați cu blugi skinny, salopetă, pantaloni scurți, tricou oversize. Pantofii peep-toe sunt eleganți și moderni.

 • Pantofi t-strap

Acești pantofi pot fi purtați la diferite ocazii. Au o curea până la gleznă, căreia i se atașează o curea verticală, conectată la partea din față a pantofului. Mersul pe tocuri este mult mai ușor dacă porți o pereche de pantofi t-strap.

 • Pantofi cu vâful decupat

Acești pantofi sunt decupați în față, lăsând degetele de la picioare să se vadă. Pot fi purtați cu diferite ținute. De obicei, femeile aleg să poarte pantofi cu vârful decupat, vara.

 • Pantofi d’orsay

Pantofii d’orsay sunt pantofi înalți, decupați pe părțile laterale. Prima dată, acești pantofi au fost creați pentru bărbați. Astăzi însă femeile sunt cele care poartă cu mândrie pantofii d’orsay, deoarece reușesc să scoată în evidență arcul piciorului, pe care cei mai mulți pantofi îl acoperă.

 • Pantofi stiletto

pantofi cu toc stilettoPantofii stiletto au tocul ascuțit. De obicei, pantofii stiletto sunt făcuți din piele. Deși sunt înalți, sunt destul de confortabili. Majoritatea femeilor care participă la concursuri de frumusețe, poartă acest tip de pantofi chiar și atunci când se îmbracă în costum de baie.

 • Pantofi wedge

Pantofii wedge sunt pantofii cu talpă groasă. Aceștia sunt potriviți, în special pentru femeile care nu mai vor să poarte pantofi cu tocul ascuțit. Pantofii wedge sunt confortabili, dar și eleganți. Există diferite modele de pantofi wedge, deci ai de unde alege.

 • Pantofi cu baretă la spate (slingback)

Multe femei ar putea confunda pantofii slingback cu pantofii cu curea, dar ei sunt diferiți. Pantofii slingback au o curea ce stă pe călcâie și este fixată de restul pantofului. Aceștia sunt o alegere potrivită pentru ținutele de birou. Arată foarte bine și sunt comozi.

 • Pantofi cu toc de pisoi (kitten)

pantofi toc kittenTocul de pisoi este tocul scurt și subțire. De obicei, pantofii cu toc kitten au vârful rotund. Tocurile pisoi sunt confecționate, de regulă din materiale mai grele. Purtând o pereche de pantofi cu toc de pisoi, femeile pot da impresia că au picioare subțiri.

 • Pantofi tip chunky (toc gros)

Pantofii chunky sunt versatili – sunt la fel de comozi ca pantofii wedges, dar totodată la fel de eleganți ca stiletto. Pot fi purtați cu diferite ținute. Există sandale, pantofi și chiar cizme cu toc chuncky ce pot face femeile să pară mult mai elegante și mai feminine.

 • Balerini

baleriniDe obicei, balerinii sunt făcuți din piele sau satin. Acești pantofi au fost creați pentru balerine. Purtând o pereche de balerini frumoși, fiecare femeie poate atrage atenția într-un mod plăcut. Balerinii oferă un plus de eleganță, oricărei ținute.

 • Pantofi monk

Pantofii monk confecționați, de obicei, din piele de căprioară au o curea lată cu cataramă, care fixează piciorul. Femiele care vor să poarte ceva diferit, pot opta pentru o astfel de pereche de pantofi. Deși inițial au fost creați pentru bărbați, pantofii monk sunt purtați astăzi, destul de des de femeile din întreaga lume.

 • Pantofi oxford

Acești pantofi conferă oricărei femei un aspect elegant. Pantofii oxford au șireturi și pot fi purtați fie la birou, fie la evemintele formale. Distanța dintre găurile șireturilor este foarte mică.

 • Șlapi Flip flop

slapiVara, aproape toate femeile poartă șlapi, când merg la piscină sau la mare. De obicei, șlapii sunt confecționați din cauciuc, motiv pentru care sunt și foarte flexibili. Șlapii au talpă din spumă și suport din plastic pentru degete. Dacă vrei să-ți arăți picioarele, dar să le și păstrezi curate când mergi la plajă, poartă o pereche de șlapi flip flop.

 • Mocasini

Mocasinii sunt fabricați din piele moale și sunt foarte confortabili, dar și foate rezistenți. Talpa lor este moale, de aceea, sunt ușor de purtat. Mocasinii pot fi ornați cu diferite mărgele sau broderii.

 • Saboți Clog

Saboții Clog au talpa din lemn. Inițial aceștia au fost făcuți pentru a proteja picioarelor celor care lucrau pe câmp, în fabrici și mine. Astăzi însă saboții clog sunt purtați chiar și pe podiumul de modă.

 • Espadrile

Espadrilele sunt ușor de încălțat și de purtat. Acestea nu au fermoare, șireturi sau alte mecanisme de închidere. În partea superioară, espradrilele au un material elastic. De aceea sunt ușor de tras pe picior.

 • Botine Chelsea

chelseaBotinele sunt, de fapt, pantofi până la glezne. Acest tip de încălțăminte este elegant, versatil și forte rezistent. Botinele Chelsea arată cel mai bine cu ținutele din piele.

Tipuri de tocuri:

 • Toc conic

Numele spune totul despre acest tip de pantofi. Tocurile conice sunt mai subțiri la bază și mai largi la nivelul tălpii. Tocul conic poate avea o înălțime cuprinsă între 3.5 cm și 15.25 cm. Acest tip de toc este potrivit pentru femeile care au gamba groasă.

 • Toc cuban

Tocul cuban este un toc solid, ce se poate extinde în partea de jos. În general, pantofii pentru dans latin au un astfel de toc. Pe vremuri, acest tip de toc era purtat de bărbații care dansau tango. Vremurile însă s-au schimbat, iar acum tocurile cuban sunt purtate de femei.

 • Toc stiletto

Tocul stiletto este un tocul înalt și subțire. Poate avea o înălțime cuprinsă între 2.5 și 15 cm. Orice femeie care poartă un toc stiletto arată elegant. Multe femei aleg acest tip de toc pentru a da impresia că au picioarele subțiri și lungi.