Sfaturi

Pantofi cu toc înalt – cum găsești perechea perfectă de pantofi

pantofi cu toc inalt sfaturi

Iubesc vara pentru că atunci am ocazia să port hainele preferate. În plus, tot vara pot purta și pantofii cu toc pe care în restul anului îi țin în dulap. Am un dulap plin de pantofi cu toc înalt, de diferite forme, culori și înălțimii.

În ultimii 2 ani nu prea am mai purtat pantofi cu toc, dar vara aceasta am de gând să port fiecare pereche din dulap.

Când aveam 4 ani, i-am spus mamei că mi-ar plăcea să port pantofii pe care ea îi poartă în fiecare zi. Cât de mult mi-am dorit să vină ziua în care să pot purta și eu pantofi cu toc.

A trebuit să aștept până la vârsta de 6 ani pentru a primi prima mea pereche de pantofi cu toc. De atunci, s-a născut dragostea mea pentru tocuri. Și cum dragostea adevărată durează toată viața, încă ador pantofii cu toc înalt, frumoși și uneori incomozi.

De multe ori îmi cumpăr pantofi cu toc din capriciu, dar mereu îi port. Încerc să găsesc mereu un loc în care să-mi port pantofii dragi. Unii dintre ei sunt destul de incomozi și nu pot merge pe ei mai mult de 10 metri, dar găsesc o ocazie în care să-i port.

Mai există și acei pantofi superbi, care sunt uimitor de frumoși, și de asemenea, atât de confortabili încât pot fi purtați o zi întreagă fără probleme. Aceștia sunt pantofii stiletto clasici și sandalele. Am perechea mea preferată de sandale nude, dar visez în continuare la o pereche de sandale de la un brand de renume.

Spre deosebire de multe alte femei, cred că tocurile înalte nu înseamnă doar beșici și dureri de călcâi.

Cum alegi perechea potrivită de pantofi cu toc înalt?

tocuri inalte rosiiDacă nu știi cum să alegi perechea perfectă de pantofi cu toc, ține cont de sfaturile mele.

Alege momentul potrivit pentru cumpărături

Îți recomand să mergi la cumpărături seara. S-ar putea să sune ciudat, dar există o logică. Când pleci de la serviciu, picioarele tale sunt obosite și probabil puțin mai umflate decât de obicei. Prin urmare, probând o pereche de pantofi când picioarele tale sunt ușor umflate, vei reuși să alegi perechea potrivit, atât în ceea ce privește forma, cât și mărimea.

Dacă mergi la cumpărături imediat după ce ai luat micul dejun, riscul de a cumpăra o pereche de pantofi prea mici este mult mai mare.

Investește în pantofi din materiale de bună calitate

Prefer să-mi păstrezi banii în portofel cât mai mult posibil, însă atunci când decid să-i cheltuiesc, mă asigur că-i investesc în materiale de bună calitate. În ceea ce privește pantofii, îți recomand să te concentrezi pe cei din piele.

Pielea este un material flexibil, se întinde și se modelează în funcție de picior și, dacă este bine întreținută, devine mai frumoasă odată cu trecerea timpului.

Plimbă-te încălțată în pantofi, înainte de a-i cumpăra

pantofi inconfortabiliIa-ți timp dacă vrei să-ți cumperi o pereche de pantofi confortabili. Plimbă-te încălțată în pantofi cât poți de mult pentru a-ți putea da seama dacă sunt potriviți pentru tine. Dacă simți că pantofii sunt ușor inconfortabili, pune-i la loc și încearcă o altă pereche.

Nu are rost să cumperi pantofi care ți se par incomozi chiar din momentul în care îi probezi prima dată. Ei vor fi mult mai incomozi când îi vei purta la un eveniment.

Fii atentă la cum se simt degetele de la picioare

Vreau să subliniez importanța evaluarii nivelului de confort. Știu din experiență că nu are niciun rost să investești în pantofi în care degetele de la picioare sau pernuțele nu se simt bine. Nu vei purta acești pantofi!

Pentru a găsi cei mai confortabili pantofi, încearcă diferite tipuri de tocuri și înălțimi. S-ar putea să fii surprinsă, dar pantofii cu toc kitten nu sunt adesea cea mai bună opțiune.

Multe femei cred că tocurile înalte sunt de vină pentru durerile de picioare, dar nu este chiar așa. Câțiva centimetri în plus nu te afectează.

pantofi cu toc inaltVerifică grosimea tocului și locul în care este amplasat

Atunci când alegi o pereche de pantofi cu toc înalt, verifică unde este așezat tocul. În mod ideal, tocul trebuie așezat exact sub călcâi. Cu cât tocul este mai gros, cu atât este mai mare sprijinul pe care îl oferă corpului.

Caută platforme care distribuie greutate pe întregul picior și nu doar pe călcâie sau pernuțe. Deci ar fi bine să alegi tocuri mai largi și mai groase, dacă dorești să te simți confortabil și să reduci riscul de entorse.

Mergi pe tocuri prin casă

Am luat în serios acest sfat de la o vârstă fragedă. Când puneam în picioare o nouă pereche de pantofi, mergeam încălțată înainte și înapoi prin casă și îmi exersam postura.

Trebuie să recunosc, mersul pe tocuri nu este la fel de simplu ca mersul în adidași: dacă dorești să arăți bine, trebuie să acorzi atenție posturii. Dacă vei adopta o poziție nepotrivită, te vei alege cu beșici și dureri de spate.

Alege pantofii în funcție de tipul tău de corp

picioare pantofiEste de la sine înțeles că ar trebui să porți tot ce vrei și tot ce te face să te simți fabulos. Dar, dacă vrei să achiziționezi o pereche de pantofi cu toc înalt care să te facă să te simți minunat, ține cont și de tipul tău de corp:

  • Dacă ai picioare elegante, de fotomodel alege o pereche de pantofi cu vârful ascuțit – picioarele tale vor părea mai lungi. De asemenea, și pantofii nude creează iluzia de picioare mai lungi.
  • Dacă ai glezne late sau picioare mai scurte, evită tocurile cu curele pentru gleznă, deoarece acestea pot face picioarele să pară mai scurte decât sunt.
  • Pantofii cu vârf rotund sunt mai confortabili și mai potriviți pentru o persoană cu piciorul mai lat. Oferă mai mult spațiu pentru degete, decât pantofii cu vârful ascuțit care se pot simți mai strâmți și mai inconfortabili.

Ține cont de aceste sfaturi dacă vrei să-ți cumperi o pereche de pantofi confortabili pe care să-i porți frecvent. Altfel, riști să dai banii pe o pereche de pantofi pe care îi uiți într-un colț al dulapului.