Sfaturi

Pantofii sunt prea mari? Încearcă aceste soluții

pantofi prea mari

Probabil ți s-a întâmplat și ție, cel puțin o dată, să găsești o pereche de pantofi minunați, în culoarea potrivită și stilul perfect. Dar ai trecut cu vederea faptul că acei pantofi drăguți erau prea mari? Sau poate ai găsit pantofii în mărimrea potrivită, dar cumva ai reușit să-i lărgești, iar acum nu-ți mai vin atât de bine.

Asta mi s-a întâmplat mie cu una dintre perechele de pantofi cumpărate recent. După o seară de club, în care am dansat continuu, pantofii mei perfecți au devenit prea largi. Pe lângă faptul că pantofii au devenit pre mari, au devenit și incomozi. Tragic, știu.

Când pantofii sunt prea mici, putem folosi o mulțime de trucuri pentru a-i lărgi. Dar când sunt deja prea mari, ce-am putea face?

Trucuri pentru micșorarea pantofilor prea mari

insertii colorateEu am încercat „Shoe sizer” – o inserție din spumă pentru pantofii prea mari. Cum funcționează? Se introduce în vărful pantofilor pentru a reduce dimensiunea acestora și a elimina acel spațiu gol care rămâne în spate. Shoe Sizer poate fi folosit doar pentru pantofii care nu sunt decupați în față.

Sigur nu vrem să arătăm ca și cum am purta pantofii mamei atunci când mergem la o petrecere. Pur și simplu sunt uimită când văd cât de multe persoane poartă pantofi care sunt vizibil mai mari și nu sunt deloc deranjate de acest lucuri.

Shoe sizer este disponibil în 3 mărimi diferite. Cu ajutorul lor poți face pantofii mai mici cu un sfert de mărime, jumătate sau o mărime întreagă. Fiecare inserție Shoe Sizer are o altă culoare, în funcție de dimensiune, deci nu-ți face griji că ai putea încurca mărimile. Aceste inserții sunt destul de comice, deoarece din anumite unghiuri arată ca niște proteze.

Cum se utilizează inserțiile pentru pantofi Shoe Sizer?

Alege inserția în dimensiunea potrivită apoi pune-o în vârful pantofilor, cu marginile rotunjite, orientate spre degetele de la picioare. Asta este tot.

introducere in pantofiAm încercat Shoe Sizer într-o pereche de pantofi cu vârful închis care, fie au fost prea mari de când i-am cumpărat, fie s-au lărgit pe parcurs. Iată ce am observat:

 • Mi-a plăcut faptul că sunt ușor de folosit.
 • Au rămas la locul lor și, după ce m-am obișnuit cu ele nu am mai simțit niciun disconfort. Asigură-te că utilizezi inserția în dimensiunea corectă.
 • Înserțiile din spumă sunt suficient de înclinate pentru a se potrivi chiar și într-un pantof cu vărful ascuțit.
 • Cel mai important, acest accesoriu are rolul de a micșora pantofii.

8 motive pentru a folosi Shoe Sizer

Iată de ce ar trebui să folosești și tu Shoe Sizer dacă ai o pereche de pantofi prea mari:

 1. Sunt ușoare, au o suprafață netedă și lipicioasă
 2. Sunt rezistente
 3. Fac pantofii mari mult mai confortabili
 4. Sunt impermeabile
 5. Sunt hipoalergenice și nu conțin latex
 6. Sunt lavabile
 7. Sunt reutilizabile
 8. Sunt discrete – pantofii prea mari vor fi perfecți și nimeni nu va ști ce ai făcut
Persoane care s-ar putea bucura de inserțiile pentru pantofi Shoe Sizers

Inserțiile pentru pantofi sunt potrivite pentru următoarele persoane:

 • Care au cumpărat o pereche de cizme sau pantofi cu vârful închis, dar care sunt prea mari.
 • Persoanele cu tălpile mici care găsesc cu greu o pereche de pantofi pe mărimea lor.
 • Cele care au un picior mai mare și unul mai mic. Folosind Shoe Sizer piciorul mai mic va intra bine în pantof.

Shoe Sizer ar putea fi soluția potrivită pentru persoanele care vor să poarte din nou pantofii aceia frumoși, care s-au lărgit în timp. Pe mine, aceste inserții chiar m-au ajutat.

Alte accesorii utile pentru pantofii prea mari

Pernuțe pentru vârful tălpii

Încearcă pernuțele pentru vârful tălpii pentru ca pantofii tăi să fie mai comozi. Nu numai că vor ridica puțin piciorul în sus astfel încât curelele să-l mențină mai bine în poziție, dar vor adăuga și aderență suplimentară.

Acest lucru previne alunecarea picioarelor în pantofi atunci când temperaturile sunt prea ridicate. Pernuțele sunt potrivite pentru pantofii cu toc, cu talpa plata și sandale.

Există două tipuri de pernuțe pe care eu le folosesc și le recomand: pernuțe cu gel și pernuțe din piele naturală. Acestea se potrivesc perfect în pantofii prea mari.

Pernuțe pentru călcâi

Aceste pernuțe se fixează în partea din spate a pantofului. Sunt excelente pentru a scurta lungimea pantofului și a împiedica alunecarea călcâiului. Pernuțele pentru câlcâi pot fi confecționate din gel, țesături și materiale speciale fără latex.

Branțuri

Branțurile sunt excelente pentru pantofii prea mari. Există branțuri în diferte mărimi, forme, materiale și culori. Există branțuri pentru pantofi cu toc, cu talpa plată, adidași și sandale. Poți opta pentru branțuri din gel sau din piele.

Șosete

Dacă ai de gând să porți o pereche de pantaloni lungi sau blugi evazați, ai putea încălța o pereche de șosete înainte de a-ți pune pantofii în picioare. Șosetele vor face ca pantofii pe care îi încalți să fie mai confortabili și mai mici. Există acum șosete care sunt aproape invizibile, deci nimenu nu va observa că le porți.

Mergi la un cizmar

Dacă vrei să-ți faci pantofii mai mici fără a folosi diferite trucuri, cere ajutorul unui cizmar. Acesta poate intrduce diferite inserții sub căptușeala originală a pantofului. Deși va trebui să scoți câțiva bani din buzunar, se merită. Dacă ai  o pereche de pantofi preferați care-ți sunt mari, sigur ești dispusă să plătești pentru a-i purta din nou. Te va costa oricum mai puțin decât te-ar costa să cumperi o pereche de pantofi noi.

Desigur, nu există nicio soluție magică pentru micșorarea pantofilor prea mari, dar se merită să încerci aceste trucuri. Unul s-ar putea să fie potrivit pentru tine. Totuși recomand întotdeauna achiziționarea pantofilor în mărimea potrivită.

Nu te duce să cumperi pantofi dimineața, ci seara. După o zi întreagă în care ai mers mult, picioarele tale se vor umfla, prin urmare, dacă vei cumpăra o pereche de pantofi dimineața, seara nu-ți vor mai veni la fel de bine. Ba chiar ți-ar putea provoca un disconfort major.

Ține cont de sfaturile noastre și poartă întotdeauna pantofi în care te simți bine. Picioarele tale îți vor mulțumi pentru asta.